ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η τυρόπιτα του Σαββάτου: Συνταγή για κανταΐφι με κρεμώδη γέμιση από κασέρι και ζαμπόν έτοιμη σε 10′

«Λιώνει» στο στόμα!

Τραγανή τυρόπιτα με λαχταριστά τυριά που θα λατρέψετε όλοι. Μία συνταγή που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σκοπελίτικη τυρόπιτα με χρυσαφένιο φύλλο.

AD: mytest

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 300 γρ. gouda, τριμμένο
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 250 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 2 αυγά, medium

Εκτέλεση

  • Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ύστερα, κρατάμε λίγο λιωμένο βούτυρο στην άκρη για το άλειμμα του ταψιού, αδειάζουμε το υπόλοιπο πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.
  • Έπειτα, αλείφουμε με το βούτυρο που κρατήσαμε την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και απλώνουμε το μισό κανταΐφι στο σκεύος.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε τα τυριά από πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν.
  • Αμέσως μετά, καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να σφραγίσει η πίτα.
  • Κατόπιν, σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ύστερα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από την πίτα, την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για δύο ώρες για να ρουφήξει το κανταΐφι όλη την υγρασία.
  • Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.