ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Κρατσανιστή» τυρόπιτα: Μία τραγανή συνταγή με φέτα και γιαούρτι – Έτοιμη σε 10′

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας, αν έχετε… κάποια λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την υπέροχη φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πι και φι με φέτα και γιαούρτι.

AD: mytest

Μπορείτε, δε, να τη συνοδεύσετε με εξαιρετικά κουλουράκια πορτοκαλιού, σε μια ακόμη απλή και νόστιμη συνταγή.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Πριν το ψήσιμο:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
  • Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
  • Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
  • Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.