«Κρατσανιστή» τυρόπιτα: Μία τραγανή συνταγή με φέτα και γιαούρτι – Έτοιμη σε 10′

Θα πάθετε την πλάκα σας!
Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας, αν έχετε… κάποια λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την υπέροχη φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πι και φι με φέτα και γιαούρτι.
AD: mytest
Μπορείτε, δε, να τη συνοδεύσετε με εξαιρετικά κουλουράκια πορτοκαλιού, σε μια ακόμη απλή και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Πριν το ψήσιμο:
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
- Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
- Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.