Κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα, γιαούρτι και μαντζουράνα – Έτοιμη σε 15′

Όαση απόλαυσης!
Τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση φέτας, γιαουρτιού και μαντζουράνας. Μία πρωτότυπη πρόταση συνταγής για την αγαπημένη μας πίτα που θα λατρέψουν όλοι. Έτοιμη σε 15′. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για λερίτικη τυρόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι.
AD: mytest
Υλικά
- 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα –
- 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
- 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
- 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Διαδικασία
Γέμιση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πίτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
- Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Λερίτικη τυρόπιτα με γιαούρτι, 2 τυριά και κανέλα έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ
Παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Λέρο με γιαούρτι, μυζήθρα και λερίτικο τυρί. Μία συνταγή που είναι δημοφιλής στα Δωδεκάνησα και η γεύση της είναι αμίμητη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πελοποννησιακή παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα, μυζήθρα και γάλα.
Υλικά
Για το ζυμάρι
- 1 γιαούρτι
- 1 βούτυρο
- 1 φαρινάπ
- 1 κ.γ ζάχαρη
Για την γέμιση
- 1 μυζήθρα φρέσκια
- 1 τυρί φρέσκο Λέρου
- 4 αυγά ολόκληρα
- 4 αυγά μόνο τον κρόκο
- Μοσχοκάρυδο
- Δυόσμο
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.σ ζάχαρη
- Αλάτι
- 2 αυγά χτυπημένα για από πάνω
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μυζηθροτύρα,βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση
ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε για αλάτι,και κλείνουμε με μεμβράνη. - Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας βάζουμε στον κάδο με γάντζο το βούτυρο με το γιαούρτι, χτυπάμε 5 λεπτά, βάζουμε ζάχαρη ή αν θέλουμε λίγο αλατάκι για αλμυρή ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι μέχρι μια γίνει μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει, αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε ζυμαράκια για φόρμες η φτιάχνουμε κανονικές τυροπιτούλες σε σχήμα μισοφέγγαρο.
- Για τις φόρμες πάνω από την γέμιση μας αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κανέλα.
- Ψήνουμε στους 200 και μόλις ροδίσουν καλά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.