10 δημοφιλή τρόφιμα που πρέπει να βάζετε στο ψυγείο και δεν το γνωρίζατε

Το πιθανότερο είναι τα αφήνεις εκτός!
To ψυγείο πέραν μίας γνωστής ηλεκτρικής συσκευής μάς βοηθά να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα, ασφαλή και νόστιμα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι λανθασμένες συνθήκες διατήρης των τροφήμων μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες, όπως αλλοίωση της γεύσης και ανάπτυξη μούχλας.
Ποια είναι κάποις τρόφιμα που πρεπει να τα βάζετε στο ψυγείο;
Λευκό αλεύρι
Αυτό το βασικό προϊόν κουζίνας πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος — ιδανικά σε αεροστεγές δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, το προϊόν προστατεύεται από σφάλματα και παραμένει φρέσκο περισσότερο . Μάλιστα, το άσπρο αλεύρι που έχει ανοιχτεί θα είναι μια χαρά στο ψυγείο για 12 μήνες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να κρατήσει μόνο 6 με 8 μήνες.
Θυμηθείτε επίσης τα 15 μυστικά για να κάνετε τα αντικείμενα της καθημερινότητάς σας να διαρκούν περισσότερο και να εξοικονομήσετε χρήματα
Αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά
Τα αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν πράγματι να αποθηκευτούν σε ντουλάπι για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και 6 μήνες. Ωστόσο, είναι ασφαλές μόνο για όσο διάστημα παραμένει κλειστό. Αφού συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να διατηρείτε τρόφιμα όπως αυτό στο ψυγείο, καθώς μπορεί να διαρκέσει από 1 μήνα έως 6 μήνες.
Αρτοσκευάσματα
Παρόλο που δεν συνιστάται η αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο (ακόμη περισσότερο αν είναι σπιτικό), προϊόντα όπως ψωμάκια, ψωμάκια και άλλα μπορούν να «ζήσουν» στο ψυγείο λίγο περισσότερο από ό,τι σε ένα ντουλάπι (έως 3 εβδομάδες). Επίσης, η αποθήκευση ανοιγμένων σακουλών με τορτίγιες στο ψυγείο τους επιτρέπει να παραμείνουν φρέσκες για έως και 3 μήνες. Τέλος, η ζύμη πίτσας, τα ρολά από κονσέρβα και τα μπισκότα δεν πρέπει να διατηρούνται καθόλου σε θερμοκρασία δωματίου γιατί δεν είναι ασφαλή.
Μήλα
Αυτό το φρούτο θα παραμείνει φρέσκο και τραγανό για έναν ολόκληρο μήνα όταν φυλάσσεται σε ανθεκτική στην υγρασία σακούλα στο ψυγείο. Συνιστάται να αποφεύγετε να πλένετε τα μήλα πριν τα αποθηκεύσετε , καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση.
Φυσικό φυστικοβούτυρο
Μπορούμε να φυλάξουμε κλειστό φυσικό φυστικοβούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (παρόλο που παραμένει φρέσκο για περισσότερο στο ψυγείο). Αλλά μόλις ανοιχτεί, οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να το διατηρείτε μόνο στο ψυγείο.
Εσπεριδοειδή
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε πορτοκάλια, κλημεντίνες, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή για περίπου 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο και μόνο για περίπου 10 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν χρειάζεται να βάζετε τα φρούτα σε δοχείο ή πλαστική σακούλα — είναι καλύτερα να κυκλοφορεί ο αέρας.
Χούμους – Καρύδια
Αφού ανοίξουμε ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς , καλύτερα να τους βάλουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για να διατηρήσουν την υγρασία τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι ξηροί καρποί παραμένουν φρέσκοι για περισσότερο. Επίσης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ανάλατοι ξηροί καρποί παραμένουν πιο φρέσκοι από τους αλατισμένους με την πάροδο του χρόνου.
Ζύμη
Η μαγιά είναι ένα από εκείνα τα προϊόντα που μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αν παραμείνει κλειστή σε ένα ντουλάπι (για περίπου 2 χρόνια), αλλά μόλις ανοίξει, είναι πολύ φθαρτό σε λάθος συνθήκες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για έως και 4 μήνες.
Βάφλες και τηγανίτες
Εάν αγοράσατε βάφλες ή τηγανίτες κατεψυγμένες, δεν είναι ασφαλές να τις διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να τα φυλάξουμε στο ψυγείο (για 3-4 ημέρες) ή στην κατάψυξη (έως και 2 μήνες). Οι σπιτικές τηγανίτες και οι βάφλες μπορούν να μείνουν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες.