Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και γιαούρτι ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι σας

Δεν πρέπει να λείπει από το μενού σας
Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η Μεγάλη Εβδομάδα, όμως είμαστε σίγουροι ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα ψώνια και οι προετοιμασίες για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Δοκιμάστε επίσης: Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας – Ιδανικά για την Μεγάλη Εβδομάδα
Και όπως, φυσικά, είναι γνωτό, απαγορεύεται απο το πασχαλινό τραπέζι να λείπει μια πεντανόστιμη, παραδοσιακή τυρόπιτα!
Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη, χρειάζεται ελάχιστα υλικά και η γεύση της θα σας «ξετρελάνει»
Υλικά
-
500γρ. έτοιμο φύλλο κρούστας
-
400γρ. γιαούρτι
-
4 αβγά
-
300γρ. τυρί φέτα
-
1/2 κουτ. ελαιολαδο
-
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
Πριν το ψήσιμο
-
100γρ. βούτηρο
-
2 αβγά
-
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-
Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
-
Τέλος τρίβουμε μέσα το τυρί.
-
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
-
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
-
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
-
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Και είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Πηγή: daddy-cool.gr