ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η τυρόπιτα του Δεκαπενταύγουστου: Η πιο εύκολη συνταγή με φέτα χωρίς φύλλο

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Συνταγή για την πιο εύκολη πίτα του Δεκαπενταύγουστου. Μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα για της Παναγίας που λιώνει στο στόμα για να ολοκληρώσουμε το γιορτινό μας τραπέζι.

AD: mytest

Υλικά

  • Γιαούρτι Στραγγιστό 200 γραμμάρια
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 140 γραμμάρια
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαργαρίνη 170 γραμμάρια λιωμένη
  • Φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
  • Τυρί 100 γραμμάρια ημίσκληρο
  • Αυγα 3
  • Γάλα Φρέσκο 1/2 του ποτηριού
  • Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
  • Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι 1 πρέζα

Η τυρόπιτα του Δεκαπενταύγουστου

Τον Δεκαπενταύγουστο μαζευόμαστε όλη η οικογένεια και ψήνουμε κρέας ή άλλες συνταγές ανάλογα τον τόπο και τα έθιμα του καθενός! Εκτός από τα κυρίως πιάτα, έχουμε και τα συνοδευτικά και αυτή η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα, είναι το τέλειο και γρήγορο συνοδευτικό για το γιορτινό σας τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στριφτή σε χρόνο μηδέν.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την λιωμένη μαργαρίνη, την τριμμένη φέτα και το τριμμένο ημίσκληρο τυρί. Επίσης προσθέτουμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το μοσχοκάρυδο, τον δυόσμο και το πιπέρι.

Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόκολλα. Το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μετά από 10 λεπτά ψησίματος, την βγάζουμε από τον φούρνο, την χαράζουμε σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά. Δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ.

Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο. Η συνταγή είναι της Μένιας Στεφοπούλου.