ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Η τυρόπιτα του πιτσιρικά»: Η κατάλληλη συνταγή για το σνακ του παιδιού σας στο σχολείο – Το μεγάλο της μυστικό

Το κολατσιό που θα λατρέψουν τα μικρά

Βρισκόμαστε στην περίοδο του νέου lockdown λόγω κορωνοϊού, με την καραντίνα να κρατά σε… εξωτερικό χώρο μόνο τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

AD: mytest

Θα θέλετε, σίγουρα, να τους δώσετε ένα κολατσιό και να μην χρειαστεί να μαζεύονται στο κυλικείο, με το Athensmagazine.gr να σας παρουσιάζει την πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα για αυτό το σκοπό.

Χρησιμοποιώντας λίγα υλικά, που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας, καθώς και με τρεις μόνο κινήσεις, μπορείτε να φτιάξετε μια σφολιάτα, που θα τρελάνει το παιδί σας και θα ζητά να του τη βάζετε στην τσάντα κάθε πρωί, όπως θα συνέβαινε με την… χαρούμενη τυρόπιτα που επίσης λατρέψατε.

Υλικά

1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κεσεδάκι βούτυρο μαλακό

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

3-4 αυγά

1/2 kg. φέτα

φρυγανιά

σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της φρυγανιάς. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η φέτα να τριφτεί στο χέρι όσο χοντρή ή ψιλή θέλετε.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ και απλώστε τη φρυγανιά.

Βάλτε το μίγμα στο πυρέξ και απλώστε αρκετό σουσάμι. Την ψύνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε ζεστη και κρύα.

Συνταγή για τυρόπιτα

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε λίγα λεπτά – Το μυστικό συστατικό που την απογειώνει

Θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο έδεσμα για το απόγευμα, νιώθοντας… μια μικρή πείνα; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, που μπορεί να είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά, με ένα μυστικό συστατικό που την απογειώνει.

Το αγαπημένο αυτό σφολιατοειδές έχει πάντα τον τρόπο του να κερδίζει μικρούς και μεγάλους. Έχετε, δε, την ευκαιρία με αυτή τη συνταγή να τους κάνετε όλους… χαρούμενους, ετοιμάζοντας την τυρόπιτα μέσα σε λίγα λεπτά με αλεύρι που φουσκώνει.

Υλικά

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό

½ κιλό φέτα θρυμματισμένη

½ κιλό κασέρι τριμμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…

2 αυγά

½ κ.σ. μπέικινπάουντερ

250γρ μαργαρίνη, λιωμένη

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

Προσθέτετε το αλεύρι σιγάσιγά μέσα στο μπωλ που έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.Έπειτα προσθέστε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό την πάπρικα και ανακατεύετε πολύ καλά.

Τέλος βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα.

Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.