Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε ζύμη ολικής

Το πιο λαχταριστό έδεσμα
Η τυρόπιτα είναι το πιο γευστικό έδεσμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: «Ζουμπουρλούδικη» και οικονομική: Τυρόπιτα με κρασί, φέτα και άλλα 3 υλικά
Υλικά
Για το φύλλο
- 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης + 400 γρ. αλεύρι λευκό
- 200 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
- 120 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 600 γρ. φέτα σκληρή + 300 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά
- ½ μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
- ½ κουτ. γλυκού μαυροκούκι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για την τυρόπιτα σε ζύμη ολικής, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά 400 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30΄.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, ρίχνουμε τα τυριά, το γιαούρτι, τον δυόσμο και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά (να μη διαλυθεί εντελώς η φέτα).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Λαδώνουμε το ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από το χείλος του.
- Απλώνουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε τρίγωνα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
- Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για 45-50΄μέχρι να ψηθεί το φύλλο πάνω-κάτω.