ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άπαιχτη τυρόπιτα κουρού με γιαούρτι, ανθότυρο και ρίγανη: Ούτε η γιαγιά τέτοια γεύση

Θα τη λατρέψετε

Η νοστιμιά σε μια λέξη. Τυρόπιτα! Δε μπορείς να αντισταθείς ούτε εσύ ούτε κανένας. Ακόμα και η γιαγιά λύγισε με τη μυρωδιά της ζύμης.  Με την ευκαιρία δείτε Αγαπημένη τυρόπιτα με φέτα και μέλι: Η πιο νόστιμη τηγανιτή μπουκιά

AD: mytest

Υλικά

Για την ζύμη

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό – βάλαμε 2% λιπαρά
  • 200 γραμ. ηλιέλαιο + για το ταψί
  • 500 γραμ. φαρίνα ολικής
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για την γέμιση

  • 500 γραμ. ανθότυρο
  • 6 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Για την επιφάνεια

  • 1 κρόκο αυγού διαλυμένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • Σουσάμι άσπρο και μαύρο προαιρετικά

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το γιαούρτι μαζί με το λάδι, προσθέτουμε το αλάτι, και τέλος την φαρίνα.
  • Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία (1) ώρα.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της, μέσα σε μπολ.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε σε δύο φύλλα, επάνω σε βάση σιλικόνης, με τον πλάστη μας, και την βοήθεια του κορν φλάουρ, η νισεστέ.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί.
  • Επάνω απλώνουμε την γέμιση, και την σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
  • Κόβουμε την ζύμη που περισσεύει, και κλείνουμε τις άκρες της πίτας.

Ψήνουμε την πίτα

  • Αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα επιφανειακά με μαχαίρι.
  • Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια, και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 20 – 25 λεπτά.
  • Απολαμβάνουμε την τυρόπίτα μας, ζεστή η κρύα.