ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγαπημένη συνταγή για τυρόπιτα κουρού: Ιδανικό κολατσιό για το σχολείο

Πανδαισία τυριών

Μια από τι αγαπημένες πίτες όλων των καλοφαγάδων είναι η τυρόπιτα κουρού. Ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας και ειδικά για κολατσιό στο σχολείο ή στο γραφείο.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Σκέτος «πειρασμός»: Λαχταριστή ανοιχτή τυρόπιτα με ντοματίνια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 520-580γρ. αλεύρι
  • 30γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 7γρ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 200γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
  • Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις γέμισης και ανακατεύετε καλά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα.
  • Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ..
  • Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.
  • Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.