Μια μπουκιά κολασμένη: Πατάτες με κιμά στον φούρνο – Δε θα ξεκολλάς από την κουζίνα

Άκρως γευστικό
Μοσχαρίσιος κιμάς, πατάτες και μια πανδαισία τυριών. Συνταγή για κολασμένες μπουκιές που θυμίζουν μουσακά αλλά δεν είναι! Ένα φαγητό άκρως οικονομικό, πεντανόστιμο και σίγουρα ιδανικό για όσους δεν τους αρέσει η μπεσαμέλ. Με την ευκαιρία δείτε Τύλιξε κιμά και κασέρι μέσα σε μπέικον! Το αποτέλεσμα; Θεσπέσιο! (video)
AD: mytest
Υλικά
- πατάτες 1 κιλό
- κιμάς μοσχαρίσιος 800 γραμμάρια
- κρεμμύδι 2 ψιλοκομμένα
- σκόρδο 3 ψιλοκομμένες σκελίδες
- μαιντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μανιτάρια 230 γραμμάρια (1 κονσέρβα)
- ντομάτα 200 γραμμάρια ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο 150 ml
- μιξ τυριών 400 γραμμάρια που λιώνουν
- αλάτι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι Κατά βούληση
Εκτέλεση
Για τις Πατάτες
- Σε ένα πυρέξ 25×35 εκ. ψεκάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
- Τοποθετούμε μία στρώση από τις πατάτες, ακουμπώντας η μία την άκρη της άλλης, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο πάπρικα και θυμάρι.
- Τέλος ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα.
Για τον Κιμά
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Ανακατεύουμε και περιμένουμε να φύγει η πολύ υγρασία.
Για την σύνθεση
- Ρίχνουμε το μείγμα με τον κιμά πάνω στις πατάτες και το απλώνουμε.
- Από πάνω απλώνουμε τα τυριά που λιώνουν.
- Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αφού ψηθεί το φαγητό, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.