ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα «του ποδιού» έτοιμη στον φούρνο σε 15′ με τα λιγότερα δυνατά υλικά

Όνειρο

Μέσα σε τέταρτο μπορείτε να έχετε την πιο λαχταριστή τυρόπιτα έτοιμη στον φούρνο σας, χωρίς να δαπανίσετε τον χρόνο που κανονικά χρειάζεται. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα μόνο με 5 υλικά.

AD: mytest

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 αβγά
  • 3 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 ml μεταλλικό νερό
  • 50 ml λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λαδώστε τα ταψιά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε 2 αυγά και 3 κουταλιές γιαούρτι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φτιάξτε ένα μείγμα. Με ένα πιρούνι τρίβουμε και το τυρί
  • Προσθέτουμε 50 ml λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 250 ml μεταλλικό νερό
  • Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε 3 έτοιμα φύλλα στον πάτο του ταψιού που κρέμονται από έξω και τα πατάμε να κάτσουν καλά. Ψεκάστε με μεταλλικό νερό και ραντίστε όλο το φύλλο το μείγμα (αυγά και το γιαούρτι) και απλώστε και το τυρί
  • Σκεπάζουμε με ένα φύλλο πάλι ραντίζουμε με το μείγμα γιαουρτιού και τυρί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά
  • Διπλώνουμε την περίσσεια του φύλλου από τα πλαϊνά και καλύψτε και μουλιάστε με ένα πινέλο με μεταλλικό νερό. Τέλος απο πάνω βάζουμε 2 τελευταία φύλλα και απλώνουμε με ένα κουταλάκι το νερό να μουλιάσει.
  • Τρυπάμε την πίτα με οδοντογλυφίδες για να πάρει τα υγρά η πίτα
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 250°C
  • Αναποδογυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά

Η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει: Τυρόπιτα κανταΐφι με 3 τυριά – Λιώνει στο στόμα!

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια κλασική τυρόπιτα. Όμως και οι παραλλαγές πάνω στην πρωτότυπη ιδέα μπορούν να μας άφησουν άφωνους από το γευστικό αποτέλεσμα, ειδικά η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα κανταΐφι θα σας πείσει να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. 

Η παρακάτω συνταγή θα σου δείξει βήμα βήμα πως να την πετύχεις και που ξέρεις… μπορεί να γίνει η νέα σου, αγαπημένη πίτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 200 γρ. τυρί γκούντα (τριμμένο)
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ (τριμμένο)
  • 200 γρ. φέτα ελαφρώς ξαρμυρισμένη (τριμμένη με το χέρι)
  • 5 κανονικά αυγά χτυπημένα
  • 0,5 λίτρο πλήρες γάλα
  • 5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Συνταγή τυρόπιτας κανταϊφι

Οδηγίες για την ονειρική τυρόπιτα κανταΐφι

  • Ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μπωλ.
  • Λαδώνω ένα μέτριο pyrex και το αφήνω στην άκρη για να «ξεμαλλιάσω» το κανταΐφι… Οι ίνες του κανταϊφιού μόλις βγει από το πακέτο είναι κολλημένες μεταξύ τους και για να αποκτήσει όγκο και να απλώσει καλά θέλει καλό ξέφτισμα/ξεμάλλιασμα. Το χωρίζω σε δύο μέρη, στρώνω τo πρώτο στο pyrex και στην συνέχεια αλείφω με το πινέλο την μισή ποσότητα βουτύρου-λαδιού πάνω από το κανταΐφι.
  • Προσθέτω όλα τα τυριά ανακατεμένα, τοποθετώ την δεύτερη στρώση του κανταϊφιού και ξανά αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι.
  • Ετοιμάζω το μείγμα των αυγών με το γάλα με το οποίο θα βρέξω την τυρόπιτα. Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το γάλα να ενοποιηθεί καλά και ρίχνω πάνω από το κανταΐφι να πάει παντού και να βραχεί ομοιόμορφα.
  • Το αφήνω 1-2 ώρες στο ψυγείο να τραβήξει καλά και στην συνέχεια ψήνω στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου 50’ ενώ τα τελευταία 10′ δίνω έμφαση στο ψήσιμο μόνο από κάτω για να γίνει τραγανή.
  • Καλό είναι η τυρόπιτα με το κανταΐφι να καταναλωθεί αμέσως μετά το ψήσιμο καθώς αν φαγωθεί αργότερα θέλει καλό ζέσταμα είτε στην τοστιέρα είτε στον φούρνο γιατί νοτίζει.