Μούρλια γυμνή τυρόπιτα με 6 μόνο υλικά: Η αγαπημένη σας πίτα

Θα λιώνει στο στόμα σαν λουκούμι
Η παραδοσιακή πίτα που τρώγαμε όλοι από την παιδική μας ηλικία έως να κάνουμε οικογένεια και να την «τρατάρουμε» στα παιδιά μας είναι αν μη τι άλλο η τυρόπιτα. Πεντανόστιμη, χορταστική και το σημαντικότερο μπορείς κάθε στιγμή της ημέρας να τη γευστείς. Από το πρωί στο πρωινό σου, το κολατσιό στην εργασία σου ή στο σχολείο έως το βράδυ για ένα σνακ πριν κοιμηθείς. Δες την παραλλαγή που βρήκαμε για εσένα για ακόμα πιο γρήγορο μαγείρεμα. Θα γλύφεις τα δάχτυλα σου ! Με την ευκαιρία δείτε Μούρλια τυρόπιτα όπως μας την έμαθε η γιαγιά
AD: mytest
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 500 γρ. φέτα
- 500 γρ. ανθότυρο
- 200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε τα τυριά μας.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε το βούτυρο, που πριν έχουμε λιώσει και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.