ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια έτοιμα σε 10′: Το μυστικό στην γέμιση για ασυναγώνιστη νοστιμιά

Υγιεινά και λαχταριστά

Τα τυροπιτάκια είναι η πιο έξυπνη και εύκολη λύση για ένα λαχταριστό σνακ, πόσο μάλλον όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και η παραμονή στην κουζίνα με ανοιχτούς φούρνους και εστίες μοιάζει -και είναι- δύσκολη. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό στον κιμά που θα κάνει την διαφορά στα μπιφτέκια σας.

AD: mytest

Με μια έρευνα ανακαλύψαμε μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές για τυροπιτάκια τα οποία χρειάζονται 3 υλικά και μόλις 10 λεπτά για να ψηθούν.

Η εκτέλεση της συνταγής τους είναι εύκολη και τα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα ενώ το γεγονός ότι είναι τραγανά απέξω και ζουμερά μέσα τα καθιστά ακόμη πιο δελεαστικά.

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς μόνο γιαούρτι, τυρί κρέμα και αλεύρι.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή όσο χρειαστεί για να σφίξει
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Για αρχή κοσκίνισε το αλεύρι και άσε το στην άκρη. Πρόσθεσε το γιαούρτι, έτσι όπως είναι παγωμένο και αν θέλεις πρόσθεσε και λίγο αλάτι για περισσότερη γεύση. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου και πλάσε καλά τη ζύμη για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Αν χρειάζεσαι και άλλο αλεύρι, τότε πρόσθεσε και άλλο. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ που χρησιμοποιούμε.
  • Στη συνέχεια σκέπασε καλά τη ζύμη με διάφορες πετσέτες για να είναι ζεστή και άσε τη να φουσκώσει για μισή ώρα. Αν δεν έχει φουσκώσει καλά στη μισή ώρα, άσε τη λίγο παραπάνω μέσα στο σκεύος.
  • Αφού περάσει η ώρα, βγάλε τη ζύμη από το σκεύος και ακούμπησε τη στον πάγκο σου ή στο τραπέζι, αφού ρίξεις λίγο αλεύρι για να μην κολλάει. Χώρισε τη σε δύο ή τρία μεγάλα κομμάτια και άνοιξε το καθένα με το μπλάστρι μέχρι να γίνει αδύνατο.
  • Έπειτα πάρε ένα ποτήρι και κάνε στρογγυλά σχήματα στη ζύμη. Κόψε τα κυκλάκια και άσε τα στην άκρη. Αφού τελειώσεις με όλη τη ζύμη, πάρε ένα -ένα τα κομματάκια και βάλε τους μέσα ελάχιστη ποσότητα τυρί κρέμα. Βάλε στις άκρες του καθένα λίγο νερό και κλείσε τις δύο άκρες του με ένα πιρούνι. Άλειψε το καθένα με λίγο αυγό και ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ανάλογα με τη κουζίνα σου.

Τυρόπιτα «μούρλια»: Έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό

Γρήγορη, εύκολη, γευστική και με μόλις λίγα υλικά είναι η ιδανική επιλογή και συνταγή για να δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

Η τυρόπιτα είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες όλων μας και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και χωρίς να χρειάζεστε φύλλο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα express: Με φύλλο και ψήγματα τυριών – “Λιώνει” στο στόμα

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Σουσάμι και βούτυρο
  • Ταψί:36×26 εκ.

Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα

  • Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπεικεν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται μέχρι που να πετύχουμε την σύσταση όπως φαίνεται στο βίντεο.
  • Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
  • Σε ένα πυρέξ 36χ26 εκ. βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει καλά στον πάτο του πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές μέσα στο πυρέξ και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω και άλλο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170 C.
  • Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.