ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άπαιχτο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φρούτα: Μια τούρτα που θα φτιάχνεις κάθε λίγο και λιγάκι

Θα σας τρέχουν τα σάλια

Η ζέστη που επικρατεί στη χώρα σε κάνει να θες να απολαμβάνεις συνεχώς δροσερά γλυκά όπως αυτό το γιαουρτογλυκό ψυγείου με φρούτα. Ωστόσο για εσένα που σ’ αρέσει η σοκολάτα ρίξε μια ματιά σε αυτό το κολασμένο γλυκό ψυγείου με τούρτα παγωτό και τραγανή βάση από μπισκότα

AD: mytest

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μπισκότα αλεσμένα 80 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 γραμ. γιαούρτι 2 % ή 5%
  • 300 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)
  • 2 μεγάλα φύλλα ζελατίνης (10 γραμ. ή 5 μικρά των 2 γραμ. το καθένα)
  • 60-100 γραμ. ζάχαρη άχνη (κατά βούληση)

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φρούτα
  • κουλί κόκκινων φρούτων

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε πρώτα τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  • Στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη από 60-100 γραµ, ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει.
  • Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι στην κρέμα και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄ ή ανακατεύουμε την κρέμα γιαούρτι με γρήγορες κινήσεις με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη ρευστή κρύα πλέον ζελατίνη στην κρέμα με γιαούρτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα πλέον βάση μπισκότου.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη ζελατίνη

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-10′ να φουσκώσει.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1′).
  • Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές για να τις προσθέσουμε στην κρέμα γιαούρτι.
  • Άχνη ζάχαρη μπορείτε να βάλετε από 60-100 γραµ. ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει το γλυκό σας.
  • Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
  • Ξεφορμάρουμε από την φόρμα και βάζουμε σε τουρτιέρα. Κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, η με τη σάλτσα τους.

Πηγή: argirobarbarigou