ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιδανική στριφτή τυρόπιτα για όλη την οικογένεια: Θα χρειαστείτε 5′ και 2 μόλις υλικά (video)

Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά

Δεν υπάρχει πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή στριφτής τυρόπιτας για εσάς και την οικογένειά σας από αυτήν που θα βρείτε παρακάτω. Ενώ, δείτε τυρόπιτα έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό

AD: mytest

Τα υλικά 

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • Πιπέρι

Για το ράντισμα

  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ σόδα
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας για γλυκά (12 φύλλα) και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν
  • Παίρνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε κατά μήκος το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε με το μείγμα.
  • Ακριβώς από πάνω βάζουμε ακόμα 2 φύλλα και αφού τα ραντίσουμε προσθέτουμε ακόμη 2.
  • Θα πρέπει σύνολο να έχουμε 6 φύλλα κρούστας.
  • Βάζουμε κατά μήκος το θρυμματισμένο τυρί και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Τυλίγουμε ρολάροντας το και το στριφογυρνάμε όλο το φύλλο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας και τυλίγουμε το ρολό γύρω γύρω από το πρώτο στριφτάρι.
  • Αλείφουμε πολύ καλά όλη την πίτα με το μείγμα που ραντίσαμε τα φύλλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.

Πηγή: live-kitchen.gr

Δεν κάνει η φέτα τη διαφορά: «Κρατσανιστή» τυρόπιτα της γιαγιάς με αφράτη και κρεμώδη γέμιση

Τα τυροπιτάκια είναι πάντα η απάντηση στην ερώτηση «τι να φτιάξω για σίγουρο αποτέλεσμα». Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα Κασιάτα.

Οι συνταγές για τα τυροπιτάκια είναι πολλές και όπως είναι λογικό το κάθε σπιτικό έχει μια συνταγή που πάει από γενιά σε γενιά. Σίγουρα όταν ακούει κανείς «σπιτικά τυροπιτάκια» το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, τα οποία φούρνιζε και μοσχοβολούσε το σπίτι, τυρί, ζυμάρι και ελαιόλαδο.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τη συνταγή για τα καλύτερα γιαγιαδίστικα τυροπιτάκια και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις βήμα -βήμα της συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Συνταγή για τα τυροπιτάκια της γιαγιάς

Συνταγή της γιαγιάς για τυροπιτάκια

Υλικά

  • 1 φλ. χλιαρό γάλα (190 ml)
  • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα με τη μαγιά σε ένα ταψάκι. Ρίξτε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και αμέσως μετά χωρίστε τη ζύμη σε 5 μέρη. Ανοίξτε 5 φύλλα και κόψτε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια.
  • Σε κάθε τριγωνάκι βάλτε 1/2 κ.γ. γεμάτη τριμμένη φέτα και 1/2 κ.γ. γεμάτη ανθότυρο. Τυλίξτε σαν κρουασανάκια. Βάλτε σε δύο ταψιά και αλείψτε το κάθε κρουσανάκι με ελαιόλαδο. Τα τυροπιτάκια θέλουν ψήσιμο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, πάνω-κάτω στον φούρνο. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω από τη μέση.