«Ονειρική» τυρόπιτα χωρίς φούρνο μέσα σε 5′! Κρατσανιστή έξω, ζουμερή από μέσα (video)

Απόλαυση για τον ουρανίσκο
Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς να χρειαστείτε πολλά-πολλά, ούτε καν φούρνο, που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Παίρνουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αφού έχουμε φτιάξει τη γέμισή μας ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε μια φωλιά από φύλλα. Κάθε φορά που βάζουμε φύλλο ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι.
Δείτε επίσης: Τυρόπιτα «μούρλια»: Έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό
Εφόσον έχουμε βάλει τα μισά φύλλα στο κάτω μέρος ρίχνουμε μια δόση γέμισης και από πάνω φύλλα επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές. Τέλος, κλείνουμε με τα φύλλα μας και σε σιγανή φωτιά αρχίζουμε να ψήνουμε την πίτα μας. Μπορείτε να τη γυρίσετε όσες φορές θέλετε μέχρι να είναι ψημένη καλά.
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250γρ σπορέλαιο
- 500γρ φέτα
- 200γρ γιαούρτι
- 3 Αβγά
- Πιπέρι
- 50γρ Πιπεριές πολύχρωμες
- 150γρ τυρί cheddar
Πηγή: mageirikesapolauseis.gr
Ιδανική στριφτή τυρόπιτα για όλη την οικογένεια: Θα χρειαστείτε 5′ και 2 μόλις υλικά (video)
Δεν υπάρχει πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή στριφτής τυρόπιτας για εσάς και την οικογένειά σας από αυτήν που θα βρείτε παρακάτω. Ενώ, δείτε τυρόπιτα έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό
Τα υλικά
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
- 400 γρ τυρί φέτα
- Πιπέρι
Για το ράντισμα
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ σόδα
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
- Μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας για γλυκά (12 φύλλα) και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν
- Παίρνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε κατά μήκος το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε με το μείγμα.
- Ακριβώς από πάνω βάζουμε ακόμα 2 φύλλα και αφού τα ραντίσουμε προσθέτουμε ακόμη 2.
- Θα πρέπει σύνολο να έχουμε 6 φύλλα κρούστας.
- Βάζουμε κατά μήκος το θρυμματισμένο τυρί και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Τυλίγουμε ρολάροντας το και το στριφογυρνάμε όλο το φύλλο.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας και τυλίγουμε το ρολό γύρω γύρω από το πρώτο στριφτάρι.
- Αλείφουμε πολύ καλά όλη την πίτα με το μείγμα που ραντίσαμε τα φύλλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
Πηγή: live-kitchen.gr