5 υπέροχα καλοκαιρινά κοκτέιλ για όπου κι αν βρίσκεστε

Πρωτότυπες συνταγές και εμπνευσμένες παραλλαγές που ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη της απόλαυσης
Το καυτό καλοκαίρι κάνει ήδη την επέλασή του και τι συνδυάζεται καλύτερα με τα απολαυστικά μακροβούτια και τις ατελείωτες ώρες στην ξαπλώστρα από ένα παγωμένο κοκτέιλ;
Κάθε χρόνο οι mixologists επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, προτείνοντας πρωτότυπες συνταγές και εμπνευσμένες παραλλαγές που ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη της απόλαυσης.
Στο άρθρο που ακολουθεί θα δούμε 5 διαφορετικά κοκτέιλ, κλασικά και μοντέρνα, που υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Κρατήστε σημειώσεις και φροντίστε να έχετε το shaker δίπλα σας!
Bellini – Για τους λάτρεις της διακριτικής πολυτέλειας
Στη μακρινή δεκαετία του 1930, ο Giuseppe Cipriani, ιδρυτής του Harry’s Bar στη μαγευτική Βενετία, δημιούργησε το Bellini ως φόρο τιμής στα χρώματα και τα αρώματα του τόπου του, τα οποία συμπυκνώνονται στη γλυκιά και υπόξινη γεύση του ροδάκινου και το οικείο, εκτυφλωτικό χρώμα του που μας ταξιδεύει στη γεμάτη ευωδιές ραστώνη της καλοκαιρινής υπαίθρου.
Κέρδισε φανατικούς οπαδούς σε όλον τον κόσμο χάρη στη διακριτική πολυτέλεια της σαμπάνιας και κατάφερε αυτό που ελάχιστα κοκτέιλ έχουν καταφέρει: να σπάσει το καλούπι των βραδινών απολαύσεων και να καθιερωθεί σαν ένα ποτό που μπορεί να συνοδεύσει άνετα όλες τις ώρες της ημέρας. Σήμερα είναι ο βασικός αντίπαλος της μιμόζα για το κοκτέιλ που συνοδεύει καλύτερα τα ράθυμα, απολαυστικά brunch της κυριακάτικης παρέας.
Υλικά
2 ζουμερά ροδάκινα
σαμπάνια, Prosecco ή κάποιο αφρώδες κρασί της αρεσκείας σας
2 φραμπουάζ
2 πρέζες ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και πολτοποιούμε τη σάρκα τους. Μοιράζουμε τον πολτό ροδάκινου, τη ζάχαρη και το λεμόνι σε δύο ποτήρια σαμπάνιας τα οποία στη συνέχεια γεμίζουμε με τη σαμπάνια και τον τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά και γαρνίρουμε με το φραμπουάζ.
Η διαχρονική αξία του Bellini έγκειται στην κλασική βάση του που μπορεί και προσαρμόζεται σε κάθε γούστο και κάθε εποχή, εξ ου και οι πάμπολλες παραλλαγές του με μανταρίνια, βερίκοκα, φράουλες ή ακόμα και ρόδι. Είναι σαν τα καλύτερα online καζίνο για ρουλέτα που προσφέρουν διάφορες εκδοχές του παιχνιδιού και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση για να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει ή σαν ένα πολυτελές σπα που προσαρμόζει τις υπηρεσίες του για να φροντίσει τις δικές σας, ιδιαίτερες ανάγκες.
Moscow mule – Ένταση και πάθος για τελειότητα
Δημιούργημα τριών φίλων με ένα κοινό πάθος για τη βότκα και την τζιτζιμπίρα ή ενός απελπισμένου μπάρμαν που προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τα απούλητα υλικά που συσσωρεύονταν στο μαγαζί του; Ίσως να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια για την καταγωγή αυτού του έντονου, γεμάτου αυθάδεια κοκτέιλ, αλλά τι σημασία έχει;
Το Moscow mule, με το χαρακτηριστικό χάλκινο ποτήρι, την οξύτητα του λάιμ και την αιχμηρή γεύση του τζίντζερ, συνεχίζει να είναι μια ωδή στην απλότητα της πραγματικής απόλαυσης!
Υλικά
100ml βότκα
χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι ζάχαρης
τζιτζιμπίρα
2 φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
2 χάλκινα ποτήρια
Εκτέλεση
Βάζουμε από ένα κουταλάκι σιρόπι ζάχαρης σε κάθε ποτήρι. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και τη βότκα. Βάζουμε πάγο και γεμίζουμε τα ποτήρια με τζιτζιμπίρα. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Sex on the beach – Όταν τα πάρτι διαρκούσαν μέχρι το πρωί
Ο Τομ Κρουζ χορεύει πίσω από την μπάρα, σέικερ ανά χείρας, ο ρυθμός είναι ξέφρενος, τα ξενύχτια διαδέχονται το ένα το άλλο, ακόμα και η ταινία ονομάζεται απλά Κοκτέιλ. Όσοι μεγάλωσαν στη δεκαετία του 1980 χαμογελούν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Πρόκειται για μια εποχή που δεν είχε τίποτα διακριτικό, τίποτα σε μέτρο. Τα πάντα ήταν πολύχρωμα και η διασκέδαση διαρκούσε μέχρι τελικής πτώσεως.
Το Sex on the beach είναι παιδί αυτής της εποχής. Μην αφήσετε όμως το ανέμελο όνομά του να σας ξεγελάσει. Η δεκαετία του 1980 απαιτούσε τη σωστή ισορροπία πειθαρχίας και πειραματισμού και το κοκτέιλ αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.
Υλικά
100ml βότκα
60ml schnapps ροδάκινο
120ml χυμό πορτοκάλι
120ml χυμό κράνμπερι
2 φέτες πορτοκάλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε πάγο σε δύο ποτήρια, μοιράστε τα υλικά και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκάλι.
Σήμερα μπορείτε να βρείτε αμέτρητες παραλλαγές αυτού του κοκτέιλ, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο επιτυχημένες. Μπορείτε να ακολουθήσετε την κλασική συνταγή ή να τη χρησιμοποιήσετε σαν βάση για να φτιάξετε τη δική σας. Το Sex on the beach εξάλλου έχει μόνο έναν κανόνα: ποτέ δεν πίνουμε μόνο ένα.
Chocolate Espresso Martini – Μετά την ιστορία
Περιέργως, το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο δεν είναι αλκοολούχο. Είναι ο καφές, με τη μακραίωνη ιστορία του, τις εμπορικές διαδρομές που ένωσαν ηπείρους και τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που τον προσκυνούν καθημερινά ακόμα και σήμερα.
Δεν ήταν απλά ζήτημα χρόνου μέχρι να κάνει την επέλασή του και στα κοκτέιλ; Παρότι σήμερα υπάρχουν αρκετά ποτά που χρησιμοποιούν καφέ, εμείς επιλέξαμε το Chocolate Espresso Martini για να ικανοποιήσουμε εκείνους που έχουν αδυναμία στις γλυκιές γεύσεις.
Υλικά
2 εσπρέσο τους οποίους έχετε κρυώσει στο ψυγείο
Βότκα (ιδανικά επιλέξτε μία με γεύση βανίλια)
Kahlua ή άλλο λικέρ καφέ
Λικέρ σοκολάτας
Εκτέλεση
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και προσθέστε πάγο. Το μυστικό είναι να χτυπήσετε στο σέικερ για αρκετή ώρα ώστε να δημιουργηθεί αφρός. Σουρώνετε σερβίροντας σε ποτήρια για μαρτίνι. Για το γαρνίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά της επιλογής σας: κόκκους καφέ, σκόνη κακάο, κομματάκια σοκολάτας κτλ.
Daquiri ανανά – Καλοκαιρινό όσο και η θάλασσα
Αν νιώθετε ότι κάτι λείπει από τα παραπάνω κοκτέιλ, μια έξτρα παγωμένη υφή ή μια δροσιστική καλοκαιρινή νότα, τότε σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Daquiri ανανά, μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ που θα σας κάνει να ταξιδέψετε στους πιο εξωτικούς προορισμούς.
Υλικά
2 κούπες παγωμένο ανανά σε κομμάτια
100ml ρούμι της αρεσκείας σας
60ml σιρόπι ζάχαρης
χυμό από 1 λάιμ
τριμμένο πάγο ή σορμπέ ανανά
ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να αποκτήσουν μια παγωμένη, απαλή υφή. Γαρνίρετε με κομμάτια ανανά και άλλα φρούτα της επιλογής σας.
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για κοκτέιλ. Ακόμα κι αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν μακρινές αποδράσεις, το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά υλικά και καλή παρέα. Μαζευτείτε με τους φίλους σας στην κουζίνα του σπιτιού σας, πειραματιστείτε με γεύσεις, αρώματα και υφές και συναγωνιστείτε ο ένας τον άλλον στην απόλαυση!