Γρήγορη τυρόπιτα light με πολύ λίγα υλικά

Έτοιμη στο πι και φι!
Είναι η τυρόπιτα ένα από τα αγαπημένα σας φαγητά, αλλά αποφεύγετε να την προτιμάτε διότι έχει πολλές θερμίδες;
Αν αυτό είναι το πρόβλημά σας, τοότε υπάρχει λύση και γι αυτό!
Με την ευκαιρία, πρέπει να δοκιμάσετε επίσης: Γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με πίτα από σουβλάκι
Αυτή η συνταγή για light τυρόπιτα, η οποία απαιτεί ελάχιστα υλικά και είναι έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά είναι μοναδική και αξίζει να τη δοκιμάσετε και μάλιστα χωρίς ενοχές!
Υλικά
-
2 αυγά
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. γάλα 1,5%
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
-
1 φλ. νερό
-
1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 φλ. τυρί φέτα ελαφριά (μπορείτε να βάλετε ανθότυρο ανάλατο)
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε τα υλικά μας.
-
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και το πιπέρι.
-
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι όπου το έχουμε αλείψει με λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
-
Έπειτα, βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στην τυρόπιτά.
-
Εάν το βγάλετε στεγνό σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγάλετε το ταψί με την τυρόπιτα από τον φούρνο.
-
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε σε κομμάτια.