ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Ξυπόλυτη» τυρόπιτα με βρώμη και 2 τυριά – Μοναδική παραδοσιακή συνταγή

Μια υπέροχη επιλογή, κατευθείαν απ' το... μπλοκάκι της γιαγιάς!

Ψάχνετε μια συνταγή, που θα αποτελέσει εξαιρετικό ορεκτικό; Σας προτείνουμε μια υπέροχη ξυπόλιτη τυρόπιτα, που εκτός από τυριά έχει την… ιδιαιτερότητα της βρώμης ως συστατικού.

AD: mytest

Παράλληλα, σας προτείνουμε για κύριο γεύμα ένα εκπληκτικό κοτόπουλο με ριζότο λαχανικών.

Υλικά

  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί της προτίμησής μας
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 70 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 ml λάδι
  • Λίγο θυμάρι και πιπέρι
  • Σουσάμι, μαυροσούσαμο, παπαρουνόσπορο για την επιφάνεια

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε ένα μπωλ τα τυριά και προσθέτουμε τη βρώμη και λίγο αλάτι σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο γλυκό κίτρινο τυρί όπως mozzarella. (Αν έχουμε χρησιμοποιήσει γραβιέρα δε χρειάζεται αλάτι.)
  • Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το πιπέρι και το θυμάρι.
  • Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα και ενώνουμε τα δύο μίγματα.
    Τα ανακατεύουμε καλά με μιά σπάτουλα και αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×25.
  • Λιαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή για τυρόπιτα

«Η τυρόπιτα της παρέας»: Πεντανόστιμη με παρμεζάνα και σκόρδο – Το μυστικό στο ψήσιμο

Τυρόπιτα της παρέας: Αγοράζουμε μπύρες ή κρασί, καλούμε τους φίλους σπίτι και αράζουμε. Βέβαια, η μπυρίτσα και το κρασί δεν βγαίνει ξεροσφύρι. Θέλει και το συνοδευτικό του. Οπότε, τι καλύτερο από μία πίτα, που ταιριάζει τέλεια με το αλκοόλ και ακόμα καλύτερα θυμίζει πίτσα. Αν είστε περισσότερο λάτρεις της πίτσας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για εύκολη πίτσα με ψωμάκια του τοστ και θα μείνετε άναυδοι.

Με αυτή τη πίτα, με σκόρδο και παρμεζάνα, το τραπέζι σας θα απογειωθεί και όλοι οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν.

Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 200 γρ τυρί κρέμα μαλακό
  • 1 φλ τριμμένη μοτσαρέλα
  • ½ φλ τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ τριμμένο ricotta
  • ¼ φλ φρέσκο βασιλικό και ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • ½ φλ λιωμένο βούτυρο
  • ¼ φλ μαιντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ή 14 ίσου μεγέθους μπάλες τις οποίες και τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει, στη συνέχεια καλύπτουμε το ταψί με μια μεμβράνη για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, τη παρμεζάνα, το ricotta, τον βασιλικό και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο καθώς επίσης και το κόκκινο πιπέρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαιντανό.
  • Απλώνουμε το πρώτο μείγμα στη μέση του ταψιού ενώ με το δεύτερο μείγμα πασπαλίζουμε τη ζύμη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.