Σκληρές μπριζόλες τέλος! To έξυπνο κόλπο για σωστό ψήσιμο και γεύση σαν λουκούμι

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους
Πώς θα πετύχουμε την γευστική, σκούρα κρούστα χωρίς να την κάψουμε ή να την κάνουμε πολύ σκληρή;
Παράλληλα, δείτε τη καλύτερη συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες
Δείτε μερικές συμβουλές για να πετύχετε την τέλεια ψημένη μπριζόλα χωρίς να κουραστείτε:
- Τρίψτε την με αλάτι
Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι.
Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.
- Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας
Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.
Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.
Κουνουπίδι σαν μπριζόλα: H χορτοφαγική και νηστίσιμη συνταγή για «μπριζόλα» του ονείρου με πικάντικη γεύση
Όταν ακούτε την λέξη κουνουπίδι, πιθανότατα η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι μια κατσαρόλα με το λαχανικό να βράζει αναδύοντας ένα άρωμα που σας προκαλεί μια κάποια δυσαρέσκεια. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί δεν πρέπει να γυρίζετε το κρέας κατα το ψήσιμο.
Μια άλλη, χαρακτηριστική εικόνα, είναι η βραστή εκδοχή του λαχανικού σε ένα πιάτο με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού –μονότονη ίσως.
Αν κάποιο λαχανικό δεν σας αρέσει, έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν έτυχε να το δοκιμάσετε στη ζωή σας με λίγη νοστιμιά παραπάνω. Σε μια εκδοχή που θα αναδείκνυε περισσότερο την γεύση του.
Αν το κουνουπίδι συγκαταλέγεται στα λαχανικά που ανέκαθεν δεν σας κέρδιζαν με την γεύση και το άρωμά τους ήρθε η στιγμή να ξανασυστηθείτε μαζί του και να το απολαύσετε σε μια λαχταριστή εκδοχή που το θέλει σε ρόλο «steak».
Μιας «μπριζόλας» διαφορετικής από όσες έχετε δοκιμάσει. Το κουνουπίδι (ξερο)ψήνεται στον φούρνο με μπαχαρικά και γίνεται ένα μικρό αριστούργημα που μπορεί να συνοδευτεί με ό,τι χωρά ο νους σας. Ρύζι; Πουρέ; Τηγανητές πατάτες; Ταιριάζει με όλα.
Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση για μια χορτοφαγική μπριζόλα που θα σας βάλει άμεσα στην κουζίνα:
Yλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα
- Λίγο θυμάρι
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks» (δηλαδή σε μεγάλες φέτες -1,5 εκατοστού περίπου).
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ.
- Στη συνέχεια απλώνουμε το αρωματικό και πικάντικο μείγμα πάνω στα steaks κουνουπιδιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.