Ευλόγησον: Το θεϊκό σουβλάκι στο Ίλιον που έχει κάνει όλο το ΤikTok να παραμιλά

Εδώ δεν τρως απλώς ένα σουβλάκι, γεύεσαι μια ιστορία
Μέσα στη βοή της λεωφόρου Θηβών, στο Ίλιον, ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος αποκαλύπτεται σε όσους ξέρουν να ψάχνουν για καλό και ποιοτικό σουβλάκι. Το «Ευλόγησον» δεν είναι απλά άλλο ένα σουβλατζίδικο – είναι μια εμπειρία, μια ωδή στο καλό φαγητό και την παράδοση.
Το σουβλάκι επιστρέφει στις ρίζες του
Μόλις περάσεις την πόρτα, καταλαβαίνεις ότι δεν μπήκες σε ένα τυπικό σουβλατζίδικο, αφού μπαίνοντας στην αυλή του μαγαζιού, είναι σαν να… εισέρχεσαι σε άλλο κόσμο. Φυτά εξωτικά, πολύχρωμα έπιπλα, εικόνες και σύμβολα που παντρεύουν την πίστη με την αγάπη για το φαγητό. Κάπου εκεί, ανάμεσα σε ζυμάρια που φουσκώνουν,σάλτσες και μπαχαρικά, δημιουργούνται κάθε μέρα περισσότερες από τριακόσιες πίτες. Το κρέας δεν είναι μαζικό: χοιρινό από τη Σπάρτη, αγριογούρουνο για τα μπιφτέκια, πρόβειο λουκάνικο από αυθεντική ποντιακή συνταγή. Οι πατάτες κόβονται στο χέρι, το τζατζίκι φτιάχνεται από αγελαδινό γιαούρτι, οι σάλτσες σιγοβράζουν με μυρωδικά και κρασί και κάθε μπουκιά είναι αποτέλεσμα χειροποίητης φροντίδας, μακριά από τις κατεψυγμένες λύσεις που κατακλύζουν την αγορά.
Και αυτό γιατί οι γεύσεις εδώ δεν είναι βιαστικές. Η σάλτσα που συνοδεύει τις πατάτες θέλει τρεις μέρες για να γίνει – κόκαλα μοσχαρίσια σιγοβράζουν για ώρες, δένουν με μπαχαρικά και ντομάτα, ενώ οι πατάτες κόβονται στο χέρι, τηγανίζονται σωστά και πασπαλίζονται με ανθότυρο.
Το μαγαζί ανοίγει στις 6 το απόγευμα και κλείνει μόλις τελειώσουν τα υλικά της ημέρας. Δεν υπάρχει «στοκ», για αυτό και… όποιος προλάβει, πρόλαβε.
Διαβάστε επίσης
Ο Στέλιος Καρδαμίτσης, ο άνθρωπος πίσω από αυτό το μαγαζί, φτιάχνει πίτες με μεράκι, τυλίγει γεύσεις με ιστορία και σερβίρει αναμνήσεις, μαζί με νοστιμιές που σπάνια συναντάς. Παλαιότερα, ο Στέλιος είχε δημιουργήσει το El Patron, μια μεξικάνικη καντίνα που αγαπήθηκε πολύ. Όταν το πάθος του για το σουβλάκι φούντωσε, το El Patron μεταμορφώθηκε στο «Ευλόγησον».
Εδώ δεν θα βρεις ούτε vegan επιλογές, ούτε «ελαφριά» πιάτα. Θα βρεις όμως το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι: αγνό, χειροποίητο, με υλικά που έχουν ψαχτεί ένα-ένα και τεχνικές που έρχονται από παλιά. Ένα φαγητό που κουβαλάει μνήμες, σεβασμό και αγάπη για την ουσία.
Διεύθυνση: Θηβών 481, Ίλιον
Επικοινωνία: 210 570 3100