ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για την πιο νόστιμη, σπιτική λαγάνα

EUROKINISSI

Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα; Αδιανόητο! Το τραπέζι της ημέρας δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς το αφράτο, τραγανό ψωμί που συνοδεύει τέλεια τον ταραμά, τις ελιές και τα υπόλοιπα σαρακοστιανά.

AD: mytest

Αντί, λοιπόν, να ψάχνετε την καλύτερη λαγάνα της αγοράς – και μάλιστα σε τιμές που κάθε χρόνο ανεβαίνουν – γιατί να μην τη φτιάξετε μόνοι σας; Με απλά υλικά, λίγη υπομονή και μπόλικη αγάπη, η σπιτική λαγάνα θα γίνει η νέα σας παράδοση!

Μυρωδάτη, ζεστή και φρεσκοψημένη, έτοιμη να γεμίσει το τραπέζι σας με γεύση και την κουζίνα σας με αρώματα. Άλλωστε, το σπιτικό πάντα έχει άλλη νοστιμιά!

Τα υλικά για δύο λαγάνες

  • 500ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 750 γρ αλεύρι για ψωμί
  • 1 κούπα σουσάμι
EUROKINISSI

Η εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ανακατεύοντας χλιαρό νερό, ζάχαρη και μαγιά, αφήνοντας το μείγμα να ενεργοποιηθεί μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε αλεύρι και αλάτι, δημιουργούμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό, μέχρι να έχουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα, τη χωρίζουμε, της δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα της λαγάνας και την αφήνουμε ξανά να φουσκώσει.
  • Πριν το ψήσιμο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια με τα δάχτυλα. Ψήνουμε στους 170°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα.