Μούρλια: Τυρόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο και ρεγκάτο

Εύκολη και γρήγορη
Είναι σχεδόν απίθανο να μην αρέσει σε κάποιον η τυρόπιτα σε όλες της μορφές, αφού πάντοτε η τυρόπιτα κοσμούσε τα παραδοσιακό οικογενειακά τραπέζια. Και όταν, μάλιστα, φτιάχνεται με χωριάτικο ζαγορίσιο φύλλο και γέμιση από φέτα και ρεγκάτο, τότε είναι ακόμα πιο νόστιμη.
AD: mytest
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο χωριάτικο φύλλο 1 συσκευασία ζαγορίσιο
- φέτα 250 γραμμάρια
- ρεγκάτο 100 γραμμάρια
- ελαιολαδο 1 κούπα περίπου
- αυγα 3
- σοδα 1 κουτάκι αναψυκτικό
- πιπέρι 1 πρέζα
- σουσαμι
- μαυροσούσαμο
Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα τοστιέρας: Η πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για το κολατσιό των παιδιών
Εκτέλεση
- Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και το ρεγκάτο στο τρίφτη.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στην άκρη.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο ζαγορίσιο φύλλο.
- Το λαδώνουμε και από πάνω απλώνουμε μία στρώση από τα τυριά.
- Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα φύλλο.
- Λαδώνουμε το φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη σόδα και προσθέτουμε το πιπέρι.
- Κόβουμε τη πίτα και περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα.
- Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 40 λεπτά.