Αξέχαστη παιδική ανάμνηση: Θυμάστε το ψωμί με ζάχαρη;

Απίστευτη γεύση!
Ψωμί με ζάχαρη: Πόσες παιδικές αναμνήσεις μας ξυπνάει αυτή η φωτογραφία.. Ένα από τα πιο νόστιμα “γλυκά” που τρώγαμε όταν ήμασταν μικροί..
Σε πόσους από εσάς έβαζε η μητέρα σας το κλασσικό “ζαχαρόψωμο” τα απογεύματα μετά το μεσημεριανό φαγητό;
Πόσοι από εσάς πρόλαβαν ως παιδιά το ψωμί με νερό ή βούτυρο και ζάχαρη;
Βγάζει την ψίχα από το μπαγιάτικο ψωμί και τη βάζει στο νερό – Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό
Το ψωμί μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό της διατροφής μας, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να μην το καταναλώσουμε ολόκληρο, με αποτέλεσμα να μπαγιατέψει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πετάξουμε.
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει έναν εξαιρετικό τρόπο να το αξιοποιήσετε, δημιουργώντας μια σάλτσα, η οποία είναι από τις πιο έντονες και αγαπημένες της ελληνικής κουζίνας, θυμίζοντας μια συγκεκριμένη συνταγή, ενώ εδώ μπορείτε να μάθετε για το αφράτο και υπέροχο ψωμί μπύρας.
Αν, για παράδειγμα, θέλετε να φάτε μπακαλιάρο με σκορδαλιά, τότε η σκορδαλιά μπορεί να γίνει με το μπαγιάτικο ψωμί. Σας προτείνουμε, μάλιστα, ένα συγκεκριμένο τρόπο να εκτελέσετε την απλή συνταγή.
Μουσκέψτε, λοιπόν, 4-5 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού και αφού το «στίψετε» βάλτε το στο multi με 2-3 σκελίδες σκόρδο, 3-4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 50 ml. ελαιόλαδο.
Πολτοποιήστε και έχετε μια σκορδαλιά πεντανόστιμη σε 2 μόλις λεπτά.