Το γαλλικό κόλπο στο μαγείρεμα του κιμά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ

Εξαίσιο αποτέλεσμα!
Αν το κρέας που θα γίνει κιμάς είναι «μάπα» τότε και τα μπιφτέκια που θα φάμε θα είναι «μάπα».
Δεν υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το μοσχάρι που είναι κατάλληλο για μπιφτέκια. Στη Γαλλία προτιμούν κομμάτια που έχουν λίγο λιπάκι ώστε ο κιμάς να είναι νόστιμος. Τέτοια κομμάτια είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα και το στήθος.
Οι Γάλλοι συνηθίζουν να προσθέτουν στον κιμά λίγο ξύδι και αυτό γιατί το ξύδι έχει την ιδιότητα να σπάει τις ίνες του κρέατος και να κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα. Με την ευκαιρία, δείτε τα είδη κιμά που είναι κατάλληλα για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια μέσα σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, ένα σοταρισμένο κρεμμύδι, δύο αυγά, τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Προσοχή: Το σοταρισμένο κρεμμύδι και η ντομάτα πρέπει να μπουν με τα υγρά τους.
Σημαντικό: Πρέπει να επιμείνουμε στο ζύμωμα για να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα κομματάκια του λίπους να «λιώσουν» και να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
Μετά το ζύμωμα, τοποθετούμε τον κιμά, σκεπασμένο, για 45 λεπτά στο ψυγείο.
Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κιμά, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια μας όταν βγουν από το φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Κολασμένα κιμαδοπιτάκια: Το μυστικό υλικό που τα απογειώνει – Θα σας ζητάνε τη συνταγή!
Συνταγή για αρωματικά κιμαδοπιτάκια με κουκουνάρι, σταφίδες και καπνιστό τυρί! Δείτε αναλυτικά την εύκολη συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα σας τη ζητάνε, αφού τα δοκιμάσουν.
Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για σμυρνέικη κιμαδόπιτα.
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
- 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. βιτάμ λιωμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 40 γρ. σταφίδες
- 60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τρίγωνα τα κιμαδοπιτάκια.
Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.